Coarne de gazela

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Coarne de gazela
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g faina 120 g zahar 300 g migdale decojite si macinate marunt 1 lingurita scortisoara macinata 2 linguri ulei de floare de portocal 50 g unt moale zahar pudra, pentru ornat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se amesteca untul cu migdalele macinate, zahar, scortisoara si ulei de portocal. Se modeleaza cilindri mici, de 5-6 cm lungime si 1,5 cm diametru.
Se framanta faina amestecata cu putina sare si cu 2 cani de apa calduta pana se obtine un aluat elastic; se ruleaza si se intinde foaie. Se taie foaia fasii de 10 cm latime.
Se plaseaza cilindrii de migdale peste fasii, pe mijlocul acestora, la distanta de 1 cm unul de altul. Se impaturesc fasiile in jumatate, pe lungime; se preseaza cu degetele marginile ca sa se fixeze.
Cu un cutit de patiserie se taie fasiile impaturite bucati, fiecare cuprinzand un cilindru din mixtura de migdale, se debavureaza excesul de coca si se indoaie coarnele de gazela ca o semiluna.
Se asaza coarnele de gazela pe o tava de copt unsa cu unt si se da la cuptor, la 160 °C, timp de 15 minute. Se scot apoi din cuptor, se presara cu ulei de portocal si cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.