Coaste de porc cu cuisoare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Coaste de porc cu cuisoare
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg coaste de porc, taiate bucati de 7-8 cm lungime 1 lingura sare fina 2 lingurite piper negru proaspat macinat 3 portocale 2 linguri salvie tocata o mana de cuisoare intregi (cca. 30 bucati) 1 kg cartofi, curatati si taiati in sferturi 1 kg ceapa, taiata sferturi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 50 ore 30 minute
Indicatii :

Se asaza carnea pe un fund mare de lemn. Cu un cutit ascutit se taie prin carne si grasime ca sa se obtina incizii cu latura de 1-2 cm (in ele se vor insera cuisoarele).
Se freaca coastele cu sare si piper si se pun intr-o tava pentru cuptor.
Se taie o portocala in jumatate si se stoarce sucul deasupra carnii.
Se taie alta portocala felii si se asaza feliile peste carne. Se acopera si se pune in frigider 1-2 zile, intorcand carnea din cand in cand.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se arunca portocalele si se asaza carnea cu partea grasa in jos. Se insereaza salvie printre coaste. Se intoarce carnea invers, se taie portocala ramasa in jumatate si se stoarce peste carne; dupa ce se stoarce, se taie bucatele portocala si acestea se plaseaza sub carne. Se insereaza cate un cuisor in inciziile practicate la inceput. Se acopera bine tava cu folie de aluminiu. Se introduce tava in cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate tava si se reduce temperatura la 180 °C. Se scoate folia de aluminiu, se scoate carnea si se adauga cartofii si ceapa, facandu-se o fundatie peste care se readuce carnea in tava. Se impinge tava catre ultima treime a acuptorului si se lasa cca. 1 ora.
Se muta tava spre mijlocul cuptorului. Se ridica temperatura la 230 °C si se mai lasa 20 de minute ca sa se rumeneasca.
Se scoate din cuptor si se raceste incet.
Se taie carnea in sectiuni de cate 2 sau 4 coaste si se asaza pe platouri. Inainte de a se servi, se scot cuisoarele din incizii pentru ca au un gust foarte puternic.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.