Coaste de porc cu glazura de portocale si mustar

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Coaste de porc cu glazura de portocale si mustar
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 12 coaste de porc carnoase, circa 900 g in total 3 linguri otet de vin rosu 2 lingurite ulei de floarea-soarelui fasii late de coaja de portocala 150 ml suc de portocala 1 lingura pasta de rosii 2 linguri zahar brun 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura mustar de Dijon 1/2 – 1 lingurita boia iute, sau dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se curata cat de multa grasime se poate de pe cele 12 coaste, apoi se pun intr-o cratita. Se acopera cu apa rece si se adauga 2 linguri de otet. Se da in clocot, apoi se fierbe incet 20 de minute, curatand din cand in cand spuma de la suprafata apei.
Intre timp, se combina intr-o craticioara 1 lingura de otet cu ulei, coaja si suc de portocala, pasta de rosii, zahar brun, sos Worcestershire, mustar si boia; se da amestecul in clocot si se fierbe 4-5 minute, pana ce se reduce putin.
Se scurg coastele si se aranjeaza, intr-un singur strat, pe o tava mare de copt. Se toarna peste ele mixtura de portocale si se intorc coastele ca sa fie acoperite in mod uniform. Se acopera lejer cu o folie de aluminiu si se coc 20 de minute.
Se scoate folia si se prajesc alte 20-25 de minute, intorcandu-le si umezindu-le ocazional, pana ce sunt foarte rumenite si lipicioase. Se transfera pe un platou mare si se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.