Cod Caramba

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Cod Caramba
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g file de cod 225 g file afumat de cod 300 ml zeama de peste (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 50 g unt 1 ceapa, taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi, pisati 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele 1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat bucatele 2 dovlecei mici, taiati bucatele 120 g boabe de porumb, din cutie 2 rosii, decojite si tocate 1 limeta, sucul de la sos Tabasco sare piper negru, proaspat macinat piper Cayenne 75 g chipsuri de tortilla 50 g branza Cheddar, rasa fire de coriandru, pentru ornat feliute de limeta, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se asaza bucatile de peste, pe un singur strat, intr-o cratita mare; peste ele se toarna zeama de peste. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul 8 minute, pana ce carnea se desprinde usor daca este trasa cu o furculita. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se scoate pestele din lichid, se indeparteaza pielea fileurilor si se rupe carnea bucatele. Se pastreaza la cald.
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce devin transparente. Se adauga ardeii grasi, se amesteca si se calesc 2 minute. Se adauga dovleceii si se gatesc 3 minute, pana ce toate vegetalele sunt fragede.
Se adauga boabele de porumb si rosiile, sucul de limeta si sosul Tabasco. Se asezoneaza cu sare, piper negru si piper de Cayenne. Se gateste inca 2 minute, apoi se adauga bucatile de peste, se amesteca bine si se transfera pe un platou termorezistent.
Se incinge grill-ul cuptorului. Se prepara un topping zdrobind chipsurile de tortilla si amestecandu-le cu branza rasa. Se adauga piper, dupa gust, si apoi se presara peste peste. Se pune vasul termorezistent sub grill si se lasa pana ce toppingul este crocant si rumenit. Se orneaza cu coriandru si cu feliute de limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.