Ingrediente :
450 g file de cod
225 g file afumat de cod
300 ml zeama de peste (sau supa preparata cu cubulete de concentrat)
50 g unt
1 ceapa, taiata rondele subtiri
2 catei de usturoi, pisati
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat bucatele
2 dovlecei mici, taiati bucatele
120 g boabe de porumb, din cutie
2 rosii, decojite si tocate
1 limeta, sucul de la
sos Tabasco
sare
piper negru, proaspat macinat
piper Cayenne
75 g chipsuri de tortilla
50 g branza Cheddar, rasa
fire de coriandru, pentru ornat
feliute de limeta, pentru servit
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se asaza bucatile de peste, pe un singur strat, intr-o cratita mare; peste ele se toarna zeama de peste. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul 8 minute, pana ce carnea se desprinde usor daca este trasa cu o furculita. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se scoate pestele din lichid, se indeparteaza pielea fileurilor si se rupe carnea bucatele. Se pastreaza la cald. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce devin transparente. Se adauga ardeii grasi, se amesteca si se calesc 2 minute. Se adauga dovleceii si se gatesc 3 minute, pana ce toate vegetalele sunt fragede. Se adauga boabele de porumb si rosiile, sucul de limeta si sosul Tabasco. Se asezoneaza cu sare, piper negru si piper de Cayenne. Se gateste inca 2 minute, apoi se adauga bucatile de peste, se amesteca bine si se transfera pe un platou termorezistent. Se incinge grill-ul cuptorului. Se prepara un topping zdrobind chipsurile de tortilla si amestecandu-le cu branza rasa. Se adauga piper, dupa gust, si apoi se presara peste peste. Se pune vasul termorezistent sub grill si se lasa pana ce toppingul este crocant si rumenit. Se orneaza cu coriandru si cu feliute de limeta.