Ingrediente :
4 medalioane de cod
1 lamaie, sucul de la
1 lingurita de praf de usturoi
1 lingurita de paprika
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de tarhon, uscat
4 linguri de ulei de masline
faina
300 ml zeama de peste (sau supa preparata cu cubulete de concentrat)
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati
2 linguri de frunze de coriandru, tocate
1 ceapa rosie, taiata rondele
sare
piper negru, proaspat macinat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
8 ore 30 minute
Indicatii :
Se pune pestele intr-un platou adanc. Se amesteca sucul de lamaie, usturoiul, paprika, chimenul, tarhonul si putina sare si piper. Se stropeste pestele cu mixtura obtinuta, se acopera platoul cu folie de plastic si se lasa la marinat cateva ore, sau peste noapte, in frigider. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se tavaleste pestele prin faina si se prajeste cateva minute pe fiecare parte, pana ce este rumenit uniform. Se toarna zeama de pesta in jurul medalioanelor si se fierbe incet, cu tigaia acoperita, 5 minute, pana ce pestele este fraged. Se adauga in tigaie ardeii iuti si jumatate din coriandru. Se fierbe 5 minute, la foc mediu. Se transfera pestele, cu sos cu tot, pe un platou si se pastreaza la cald. Se sterge tigaia cu prosoape de hartie, se incinge in ea putin ulei de masline si se caleste ceapa pana se rumeneste. Se presara ceapa peste peste, impreuna cu coriandrul ramas si se serveste.