Cod la gratar cu salsa de ceapa rosie

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Cod la gratar cu salsa de ceapa rosie
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fripturi de cod, circa 175-200 g fiecare 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute, uscat 2 linguri de suc de limeta (sau lamaie) 1 lingurita de coaja rasa de limeta (sau lamaie) 3 linguri de ulei de masline extra virgin sare piper negru, proaspat macinat feliute de limeta (sau lamaie), pentru ornat fire proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat salsa de ceapa rosie (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala bine pestele si se sterge cu prosoape de hartie. Se presara cu chimen, fulgi de ardei iute, sare, piper si coaja rasa de limeta. Se ung cu 2 linguri de ulei de masline si se lasa sa stea intr-un castron mare de portelan, cel putin 30 de minute.
Se incinge un gratar de fonta si se frige pestele circa 3 minute pe fiecare parte.
Se serveste friptura ornata cu feliute de limeta si coriandru proaspat, alaturi de salsa de ceapa rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa cu ceapa rosie
Ingrediente : 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 200 g rosii cherry, galbene sau rosii, tocate 1 avocado curatat de coaja si sambure, tocat marunt 2 kiwi, curatate de coaja si tocate 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura de frunze de coriandru, tocate marunt 6 fire de menta, frunzele doar, tocate marunt 1-2 lingurite de sos de peste thailandez 1 lingurita zahar brun 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 lingurita de coaja rasa de limeta 2 linguri de suc de limeta 1 lingura de ulei de masline extra virgin
Indicatii : Se amesteca ceapa, rosiile, uleiul de masline, avocado, kiwi, ardeiul iute, coriandrul si menta. Se adauga chimenul, coaja rasa si sucul de limeta, sosul de peste si zaharul. Se amesteca bine si se lasa sa stea 20 de minute, apoi se mai adauga, daca este nevoie, inca putin sos de peste, suc de limeta sau ulei de masline.