Cod sarat in sos de ardei iute

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Cod sarat in sos de ardei iute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 900 g cod, uscat si sarat 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 6 ardei iuti ancho, uscati, curatati de seminte 1 ceapa, tocata 1/2 lingurita de oregano, uscat 1/2 lingurita de boabe de coriandru, macinate 1 ardei iute serrano, curatat de seminte si tocat 3 linguri de ulei de porumb 750 ml zeama de peste, sau de pui sare 1 ardei iute verde taiat rondele, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 8 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie codul sarat in apa rece, timp de cateva ore, functie de cat de tare si de sarat este. Se schimba apa de 2-3 ori in timpul inmuierii.
Se scurge pestele si se transfera intr-o cratita. Se toarna apa cat sa-l acopere. Se da in clocot si se fierbe incet 15 minute, pana ce este fraged. Se scurge, dar se pastreaza zeama. Se indeparteaza pielea si oasele pestelui si se taie bucati.
Se prepara un sos. Se rup bucatele ardeii ancho si se pun la inmuiat intr-un castronel cu apa calda. Dupa ce se fac moi, se scurg si se pun intr-un blender, impreuna cu ceapa, oregano, coriandru si ardeiul serrano. Se proceseaza pana se obtine o pasta.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se gateste piureul 5 minute, amestecand frecvent.
Se adauga zeama de peste si se fierbe totul 3-4 minute. Se adauga pestele si se fierbe alte 4-5 minute, pana ce pestele este incins iar aromele amestecului s-au dezvoltat indeajuns.
Se servesc bucatile de peste ornate cu feliute de ardei iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.