Colac tirolezi de Pasti

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Colac tirolezi de Pasti
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 cani faina 1 pachet drojdie uscata 1/3 cana zahar 1 cana lapte caldut 3 galbenusuri de ou 1/2 lingurita sare 1/2 cana unt topit 1 galbenus de ou, pentru glazura 2 linguri lapte, pentru glazura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

Se cerne faina intr-un castron mare. Se face o adancitura in centrul ei; se adauga drojdia si o parte din lapte si din zahar si se amesteca. Se acopera castronul si se lasa sa creasca 20-30 de minute, intr-un loc cald.
Se adauga in castron restul de lapte, galbenusurile de ou, sarea si untul si se framanta mixtura pana ce se obtine un aluat omogen care nu se lipeste de castron. Se lasa sa creasca 15-20 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se ruleaza fiecare portie ca sa se obtine un cilindru subtire, de 45-50 cm lungime. Se impletesc cele 3 cilindri ca sa formeze o tresa, ca o coada de par. Se asaza tresa pe o tava de copt unsa cu unt si se lasa din nou sa creasca. Se unge cu galbenusul de ou ramas si se coace 40-45 minute, pana se rumeneste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.