Coltunasi cu sos picant rece

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Coltunasi cu sos picant rece
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Desi picant si uleios, sosul rece este un acompaniament perfect echilibrat pentru acesti coltunasi.
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei de alune 200 g carne de porc tocata 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper alb 20 foi de aluat de grau, de forma patrata sos picant rece (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 20 bucati Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mica si se prajeste carnea de porc asezonata cu sare si piper 3-4 minute la foc iute, amestecand frecvent. Se are in vedere desfacerea oricaror aglomerari de carne.
Se tine foaie de aluat in palma stanga si se pune 1 lingurita de umplutura in centrul ei. Se umezesc marginile cu apa, apoi se pliaza foaia peste umplutura pentru a obtine un triunghi; cele 3 varfuri male triunghiului trebuie sa fie indreptate spre degetul mare, degetul mic si spre piept. Se inchide prin apasare cu degetele. Se ridica coltul dinspre piept, pentru a forma un wonton.
Se fierb coltunasii 5 minute, intr-o oala mare cu apa clocotita.
Cand se servesc se pun cate 5 intr-o farfurie individuala si se toarna peste ei o cantitate generoasa de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos picant rece
Ingrediente : 100 ml ulei de alune 1 lingura fulgi de ardei iute uscat 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar 1 lingura sos de soia light 1/2 lingurita piper alb 1 lingurita sare 1 catel de usturoi tocat marunt
Indicatii : Se amesteca toate ingredientele.