Coltunasi wonton

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Coltunasi wonton
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Wonton sunt coltunasi care au margini mai mari si mai putin stranse decat jiaozi, sunt gatiti in zeama de carne de pasare si pot si socotiti atat ca fel principal, cat si ca gustare, sau ca parte a unei supe.
stelute
Ingrediente : 175 g carne tocata de porc, nu prea slaba 225 g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1/2 lingurita radacina proaspata de ghimbir tocata marunt 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shiaoxing 2 lingurite ceapa verde tocata 1/4 lingurita zahar 1/4 lingurita piper alb 1/2 lingurita ulei de susan 30 de foi de aluat wonton (vezi reteta mai jos) 1 albus de ou, batut putin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se combina toate ingredientele, mai putin foile de aluat si albusul de ou, si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta onogena. Se pune deoparte si se lasa la odihna cel putin 20 de minute.
Se puna 1 lingurita de umplutura in centrul unei foi wonton. Se ung marginile acesteia cu putin albus de ou. Se aduc unul langa celalalt punctele opuse ale patratului de aluat si se preseaza marginile, doua cate doua, formand o forma asemanatoare unei flori. Se repeta operatia pana se pregatesc toate foile de aluat.
Se presara coltunasii cu putina faina, ca sa nu se lipeasca, si se asaza pe o farfurie, la rece, pana cand vor fi folositi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat wonton
Ingrediente : 1 ou batut cu putina sare 3/4 lingurita sare 2 cani faina 1/3 – 1/2 cana apa, sau cat este nevoie faina suplimentara, daca este nevoie
Indicatii : Se adauga 1/4 cana apa la oul batut.
Se cerne faina intr-un castron mare. Se face o adancitura in centrul gramezii si se adauga mixtura de ou si apa. Se incorporeaza in faina, amestecand constant. Se adauga apa cate este nevoie ca sa se obtina un aluat. Daca este nevoie, se adauga chiar mai multa apa decat prevede reteta.
Se modeleaza aluatul ca o bila si se framanta 5 minute, sau pana cand formeaza un aluat omogen si elastic. Se acopera si se lasa 30 de minute la odihna. Se aduce aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se ruleaza pana se obtine o foaie foarte subtire. Aceasta se taie patrate de 8 cm. Se pastreaza in pungi de plastic, in frigider sau congelator, pana cand le vine randul sa fie folosite.