Congee cu file de peste

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Congee cu file de peste
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Congee denumeste un terci de orez tipic chinezesc, care se consuma mai ales la micul dejun. Este foarte bun gatit in cantitati mari, la cazan, asa cum este preparat si apoi vandut in cafenele. Poate fi gatit din orez inferior, spart, si se poate servi si ca o gustare usoara, in timpul zilei.
stelute
Ingrediente : 225 g orez cu bob scurt 3 litri apa 200 g file de peste alb, imbucatatit cu o furculita 2 lingurite de sare 1/2 lingurita de piper alb 175 g salata, taiata fasiute subtiri 2 cepe verzi, taiate fasiute subtiri 3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, taiata fasiute subtiri 3 linguri de sos de soia, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala orezul, se pune intr-o oala mare, plina cu apa, se acopera oala si se fierbe 2 ore, amestecand frecvent.
Se adauga fileurile de peste impreuna cu sare si piper. Se amesteca bine, se da mixtura din nou in clocot si se fierbe cateva minute.
Cand se serveste, se impart fasiutele de salata, ceapa verde si ghimbir intre castronelele individuale. Se pune peste ele congee. Se stropeste fiecare portie cu 1-2 lingurite de sos de soia de buna calitate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.