Conopida cu fasole verde si alune caju

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Conopida cu fasole verde si alune caju
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 1 lingura de ulei aromat cu ardei iute 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 conopida mica, taiate florescente 175 g fasole verde lunga, taiata bucati de 5-7 cm lungime 150 ml bulion de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 2 linguri de sos de soia 50 g alune caju, prajite fara ulei, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incing cele doua tipuri de ulei intr-un wok si se stir-fry ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga pasta de curry si se continua 2 minute.
Se adauga conopida si fasolea verde si se stir-fry 3-4 minute, pana se inmoaie. Se toarna in wok bulionul si sosul de soia si se da lichidul in clocot. Se fierbe incet 2 minute.
Se serveste curry-ul imediat, presarat cu alune caju prajite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.