Conopida cu sos de rosii, usturoi si harissa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Conopida cu sos de rosii, usturoi si harissa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 conopida medie desfacuta buchetele 250 g rosii curatate de coaja si seminte, tocate 2 catei mari de usturoi, tocati 4 linguri ulei de masline 1 lingurita boia dulce 1 lingurita sare 1 lingurita piper negru macinat 1 lingurita pasta harissa orez cu bob lung fiert patrunjel tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : algeriana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se fierbe conopida in apa cu sare pana ce este frageda, dar crocanta (cca. 7-8 minute).
Intre timp, intr-o tigaie, se caleste usturoiul pana se rumeneste. Se adauga rosiile, sarea, piperul, boiaua dulce si harissa si se amesteca bine. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet sosul timp de 10 minute.
Se scurge conopida (lichidul nu se arunca!) si se adauga la sos, amestecand bine si gatind-o cca. 5 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare se adauga putin din apa in care a fiert conopida.
Se serveste cu orez fiert, presarat cu patrunjel tocat


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.