Coquilles Saint-Jacques cu usturoi si coriandru

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Coquilles Saint-Jacques cu usturoi si coriandru
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 20 de scoici Saint-Jacques 2 dovlecei subtiri 75 g unt 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri de sos de ardei iute 1 limeta, sucul de la 1 legatura de frunze de coriandru, tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Daca socicile sunt cu cochilie, se deschid tinand scoica ferm in mana, cu partea turtita in sus. Se insereaza lama unui cutit printre valve si se forteaza deschiderea lor. Se trece lama cutitului pe sub carnea scoicii, pentru a o desprinde. Se pastreaza doar muschiul aductor alb si partea portocalie (numita coral/icre), restul este necomestibil si se arunca. Se spala bine socicile sub jet de apa.
Se taie dovleceii in jumatate, apoi fiecare jumatate in patru. Se topeste untul in ulei incins, intr-o tigaie. Se adauga dovleceii si se prajesc pana se inmoaie. Se scot din tigaie.
Se adauga usturoiul si se caleste pana se rumeneste; se adauga sosul de ardei iuti. Se amesteca bine si se adauga scoicile. Se gatesc, amestecand constant, 2 minute. Se adauga sucul de limeta, coriandrul tocat si bucatile prajite de dovlecei. Se amesteca rapid si se servesc pe farfurii incalzite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.