Cornulete cu cirese

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / clatite
Cornulete cu cirese
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana cirese proaspete sau congelate, fara samburi 1/2 cana zahar 3-4 linguri apa 2 linguri unt 2 lingurite faina putin lapte 1 albus de ou 3 linguri pesmet 1 lingura zahar pudra cernut aluat cu cartofi (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb ciresile cu 2 linguri de zahar si putina apa.
Intr-o cratita, se face un rantas din faina cu unt; se adauga cateva linguri de lapte. Se da in clocot si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu. Se adauga la cirese ca sa le lege si se lasa totul sa se raceasca.
Se ruleaza aluatul de cornulete intr-o foaie subtire, pe masa de bucatarie presarata cu faina; se decupeaza cerculete de 7-8 cm diametru. Se ung marginile cu albus de ou. Se asaza o lingurita din amestecul de cirese in centrul cercurilor si se impatureste aluatul, ca o semiluna. Se apasa marginile cu degetele, ca sa se lipeasca.
Se dau in clocot 2 litri de apa cu sare. Se lasa sa cada incet cornuletele in apa clocotita, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 8-11 minute. Se scot apoi cu o spumiera si se tavalesc prin pesmet. Se presara cu zahar pudra si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat cu cartofi
Ingrediente : 500 g cartofi fierti in coaja 1/8 lingurita sare 1/2 cana faina 2 linguri semolina 2 linguri unt la temperatura camerei 2 galbenusuri de ou 1/2 lamaie, coaja rasa de la
Indicatii : Se curata cartofii si se sfarama cat sunt calzi. Se lasa sa se raceasca.
Se combina cu sarea, faina, semolina, untul, galbenusurile si coaja de lamaie intr-un castron; se amesteca bine. Se lasa sa stea 30 de minute.