Cotlete de miel aromate si condimentate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cotlete de miel aromate si condimentate
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 cotlete de miel, circa 400 g in total, curatate bine de grasime 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lamaie, sucul de la 2 catei de usturoi zdrobiti 2 linguri ulei de masline extra virgin sare si piper fire de menta proaspata, pentru garnisit sos de iaurt cu menta (vezi reteta mai jos) cuscus cu migdale si caise (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : siriana Grad de dificultate: usor Cantitate : 20-30 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge grillul cuptorului la maxim. Se asaza cotletele de miel intr-un vas adanc. Se macina semintele de chimen si coriandru intr-un mojar, cu un pisalog, apoi se amesteca cu suc de lamaie, usturoi si ulei si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna mixtura peste cotletele de miel, acestea se intorc ca sa se acopere bine pe toate partile si se lasa la marinat cat timp se prepara sosul.
Se pun cotletele de miel la cuptor, intr-o tava, sub sursa de caldura, si se frig 10-12 minute, intorcandu-le o data. Cotletele vor fi medium-rare; daca le preferati mai bine facute, se gatesc 12-14 minute.
Se pune cuscusul pe farfurii, deasupra lui se asaza cate 2 cotlete de miel, iar alaturi de acestea se toarna o lingura de sos. Se orneaza cuscusul cu fire de menta si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de iaurt cu menta
Ingrediente : 1/4 castravete 150 g iaurt cu continut mic de grasime 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura sos de menta imbuteliat 1 lingura menta proaspata, tocata
Indicatii : Se taie bucata de castravete in jumatate, pe lungime, si se scobesc semintele cu o lingurita. Se da castravetele prin razatoarea mare si se scurge excesul de apa. Se amesteca cu iaurt, usturoi, sos de menta si menta proaspata. Se pune amestecul deoparte.
Cuscus cu migdale si caise
Ingrediente : 280 g cuscus 100 g caise uscate, tocate 500 ml zeama de legume clocotita 50 g migdale prajite, intregi 2 linguri menta proaspata, tocata 2 linguri frunze de coriandru proaspete, tocate 1/2 lamaie, sucul de la 2 linguri ulei de masline extra virgin
Indicatii : Se pun cuscusul si caisele intr-un castron mare si se toarna peste ele supa clocotita. Se amesteca bine, apoi se acopera cu o farfurie mare si se pune deoparte ca sa se inmoaie, timp de 5 minute.
Se adauga migdalele la cuscus si se amesteca, impreuna cu menta si coriandrul tocate, sucul de lamaie si uleiul.