Cotlete de miel condimentate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cotlete de miel condimentate
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg cotlete de miel dezosate, curatate de grasime 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 lingurita piper negru, macinat 1 lingurita garam masala 1 lingurita seminte de chimion negru 1 1/2 lingurita sare 3 3/4 cani apa 2 oua medii 1 1/2 cana ulei de palmier fasiute subtiri de cartofi, prajite, pentru servit feliute de rosii, pentru servit feliute de lamaie, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se amesteca ghimbirul cu usturoi, piper negru, garam masala, seminte de chimion negru si sare. Se freaca cotletele cu aceasta mixtura. Se lasa carnea sa stea la marinat 30 de minute.
Intre timp, se da apa in clocot, intr-o cratita mare. Se adauga carnea si mixtura de condimente ramasa si se fierbe, la foc mediu, timp de 45 de minute; se amesteca ocazional.
Cand apa s-a evaporat, se ia cratita de pe foc si se pune deoparte, sa se raceasca carnea.
Se bat ouale intr-un castronel, folosind o furculita.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se inmoaie fiecare cotlet in ouale batute si apoi se prajesc in ulei timp de 3 minute, intorcandu-le o singura data.
Se transfera apoi carnea pe un platou mare si se garniseste cu fasiute de cartofi prajite, rfelii de rosie si feliute de lamaie. Se serveste fierbinte, cu orez fiert sau linte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.