Cotlete de miel condimentate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cotlete de miel condimentate
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 ml suc de portocale 2 linguri seminte de anason, pisate 1 lingurita garam masala (vezi reteta mai jos) 1 ardei iute rosu, proaspat, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura miere 1/2 lingurita sare 2 linguri rom negru 8 cotlete groase de miel (1,4 kg)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se combina intr-un platou termorezistent sucul de portocale cu anason, garam masala, ardei iute, miere, sare si rom. Se adauga cotletele si se amesteca bine in mixtura. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat, in frigider, cel putin 1 ora. Se intorc cotletele din cand in cand ca sa se imbibe uniform cu marinada.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se scoate carnea din marinada si se pune pe o tava de copt. Se gateste carnea, fara a acoperi tava, 45 de minute, umezind-o frecvent cu marinada. Se scoate apoi carnea din vas si se pastreaza la cald.
Se toarna marinada intr-o cratita mica, se da in clocot si se fierbe pana ce se evapora pe jumatate.
Se toarna sosul rezultat peste cotlete; se servesc alaturi de o salata de iaurt cu castraveti proaspeti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
GARAM MASALA
Ingrediente : 2 1/2 lingurite de scortisoara macinata 1 lingurita de cuisoare intregi 1 lingurita de boabe de piper negru 1 pastaie de cardamom negru, boabele de la 1/2 lingurita de seminte de fenicul 1/2 lingurita de seminte de chimen 1/2 lingurita de boabe de coriandru 1 foaie de dafin
Indicatii : Se incinge o craticioara, fara ulei, la foc mediu. Se adauga cuisoarele, cardamomul, foaia de dafin, boabele de piper si de coriandru, semintele de chimion si fenicul. Se prajesc condimentele 30 de secunde, scuturand tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn, ca ingredientele sa nu se lipeasca.
Se pun ingredientele prajite intr-o piua (sau o rasnita de piper, eficienta in cazul cantitatilor mici) si se piseaza pana ce se obtine o pulbere fina. Se adauga scortisoara macinata si se amesteca bine. Se pastreaza amestecul in frigider, inchis ermetic intr-un borcanel. Pentru a beneficia pe de-a-ntregul de aroma si gustul condimentelor, garam masala trebuie consumat in maxim 3-6 luni.