Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg muschi de cotlet 2 cepe, taiate rondele 2 fire de cimbru, tocat 2 fire de rozmarin, tocat 1/2 legatura de patrunjel, tocata 1 lingura pasta harissa (vezi reteta mai jos) 3 1/2 linguri de ulei de masline 4 cartofi mici, curatati si taiati bucati sare piper negru macinat rozmarin proaspat, pentru ornat cimbru proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata muschiul de grasime si se taie cotletele rupand cu grija sira spinarii. Oasele ramase dupa decuparea cotletelor si grasimea se pun deoparte, pentru supa.
Se asaza carnea intr-o tava. Se asezoneaza carnea cu ierburile aromate tocate. Se adauga ceapa si se amesteca cu mana. Se adauga harissa si ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun oasele si grasimea in oala unui steamer. Se foloseste un steamer sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu dungul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se umple oala pe jumatate cu apa fierbinte. Cotletele asezonate se pun in sita de deasupra oalei. Se fierb in aburi timp de 45 de minute. Cu 15 minute inainte de terminare, se adauga cartofii. Se toarna apoi lichidul din oala peste cotlete, se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se aranjeaza cotletele si cartofii pe farfurii individuale.
Se orneaza cu fire de rozmarin si de cimbru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.