fel principal / peste si fructe de mare
Cotlete de peste picante
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg cotlete de peste cu carne alba
2 linguri de ulei de alune
1 lingura de paprika
2 lingurite de ghimbir, pudra
2 lingurite de amestec curry
1/2 lingurita de boia iute
4 linguri de otet alb
4 linguri de pasta de rosii
250 ml vin alb, sec
4 catei de usturoi, pisati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
jamaicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
3 ore 45 minute
Indicatii :
Se amesteca, intr-un castron, vinul cu usturoi, pasta de rosii, ote. Boia, curry, ghimbir si paprika. Se adauga cotletele de peste si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat, in frigider, cel putin 3 ore.
Se scoate pestele din marinada; marinada se arunca.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajeste pestele pana ce este facut si rumenit uniform. Se scoate din tigaie si se serveste cu cuscus, sau orez fiert.