Cotlete de vitel cu sos aromat de ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cotlete de vitel cu sos aromat de ardei iuti
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 6 cotlete de vitel (cca. 300 g fiecare), groase de 2,5 cm 2 linguri Creole Seasoning (vezi reteta la mai jos) Sos aromat cu ardei iute (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se asezoneaza fiecare cotlet de vitel cu jumatate de lingurita de Creole Seasoning pe fiecare parte.
Se incinge uleiul intr-o tigaie pana ce incepe sa fumege. Se pun cate 2-3 cotlete in tigaia fierbinte. Se gatesc, intorcandu-le o data, circa 1-2 minute, pana ce sunt foarte rumenite pe dinafara, dar abia facute in interior.
Se pun cotletele in cuptor, la 250 °C, 4-5 minute, ca sa fie facute.
Se serveste cate un cotlet de persoana, asezonat cu o jumatate de cana de sos si cu garnitura de legume fierte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos aromat de ardei iuti
Ingrediente : 125 g unt + 2 linguri 2 cepe mari, tocate 2 1/2 lingurite ardei iute uscat si macinat 3 lingurite Creole Seasoning (vezi reteta la MIX-URI DE CONDIMENTE) 1 cana supa de vita sau de legume 110 g ciuperci feliate 2 cani smantana 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita zahar brun
Indicatii : Se topeste untul (125g) intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand frecvent, cca. 15 minute, pana se rumeneste. Se adauga ardeiul iute pisat si 1 lingura de Creole Seasoning, amestecand constant, 2-3 minute.
Se adauga supa, se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5 minute, amestecand frecvent. Se ia de pe foc, apoi se proceseaza mixtura, transformand-o intr-un piureu cu ajutorul unui blender. Se pune deoparte.
Se adauga 1 lingura din untul ramas in tigaie, la foc iute. Se adauga ciupercile si restul de Creole Seasoning si se soteaza 3 minute. Se readuce piureul in tigaie, se da in clocot, apoi se micsoreaza focul la mediu.
Se adauga smantana, zaharul si sarea. Se da in clocot si se fierbe incet 5 minute. Se adauga ultima lingura de unt si se pune deoparte. Ies cca. 4 cani (1 litru) de sos.
Creole Seasoning
Ingrediente : 2 linguri de praf de ceapa 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de oregano uscat 2 linguri de busuioc uscat 1 lingura de cimbru uscat 1 lingura de piper negru, pisat 1 lingura de piper alb, pisat 1 lingura de piper de Cayenne 5 linguri de paprika 3 linguri de sare
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mic. Se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de umezeala si caldura.