Cou cou - Mamaliga caraibiana

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Cou cou - Mamaliga caraibiana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g bame curatate si taiate bucatele 1 lingurita sare 750 ml apa rece 180 ml lapte de cocos 250 g malai 30 mg unt 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun bamele intr-o oala mare si se acopera cu apa; se sareaza. Se da lichidul in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe, fara a acoperi oala, circa 10 minute. Se scurg bamele si se pun deoparte; lichidul in care au fiert se pastreaza.
Se toarna intr-o cratita mare laptele de cocos si circa 125 ml din lichidul pus deoparte mai sus; se da in clocot. Se adauga bamele, apoi se adauga treptat malaiul, amestecand continuu, cu putere. Daca este necesar, se adauga o cantitate mai mare din lichidul in care au fiert bamele, pentru a pastra mamaliga relativ umeda; se gateste 5 minute, fara a acoperi cratita, amestecand constant astfel ca mamaliga sa nu se lipeasca. Se acopera cratita si se gateste alte 10 minute, amestecand ocazional.
Cand se serveste, se intinde unt peste cou-cou si se pipereaza din belsug.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.