Cou-cou

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Cou-cou
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o garnitura originara din insula Barbados si preluata de vecinii jamaicani, reteta fiind populara acum in toata zona Caraibelor. Este o garnitura ce insoteste in special mancarurile de peste, dar este utilizata si alaturi de mancaruri din carne rosie sau vegetale.
stelute
Ingrediente : 120 g bame, curatate si tocate 225 g malai 600 ml lapte de cocos 25 g unt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se da in clocot, intr-o cratita mare, apa asezonata cu putina sare si piper. Se adauga bamele tocate si se fierb 10 minute. Se scot apoi cu o spumiera si se pun deoparte.
Se arunca jumatate din lichid si se pune cratita din nou pe foc. Se adauga bamele si se incorporeaza, treptat, malaiul, amestecand continuu.
Se gateste la foc foarte mic, amestecand viguros. Se adauga treptat, amestecand continuu, laptele de cocos. Trebuie evitat ca mixtura sa se lipeasca de peretii si fundul cratitei.
Se acopera cratita si se gateste 20 de minute, amestecand ocazional. Cou-cou este gata cand granulele de malai sunt moi. Se acopera cu folie si apoi cu capac, pentru a pastra mixtura moale si calda. Se amesteca cu unt inainte de a fi servita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.