Couscous cu stafide si ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
/ garnituri
Couscous cu stafide si ceapa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Acest cuscus este de origine evreiasca, dar a capatat in timp puternice influente marocane. Este o reteta care ia mult timp, dar este extrem de interesanta si de ingenioasa, iar gustul este delicios.
stelute
Ingrediente : 3 kg cepe mari si ferme 1 rulou de scortisoara 500 ml ulei 100 g zahar 2 lingurite de praf de sofran 1 kg stafide golden 10 g miere 1 legatura de patrunjel proaspat 1 legatura de coriandru proaspat 2 kg pulpa de vita 1 kg semolina mediu sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: greu Cantitate : 8-10 portii Durata : 5 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata ceapa si se pune una dintre ele deoparte. Restul se taie fideluta si se pun intr-o oala, la foc mediu. Se adauga scortisoara si se gateste ceapa in suc propriu. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se adauga 100 ml ulei, zahar, sare si jumatate din sofran. Se gateste 2 ore, la foc mic, amestecand ocazional.
Cand ceapa si-a pierdul lichidul, se adauga stafidele si mierea. Se gateste mixtura inca o ora, apoi se pune deoparte. Se leaga impreuna firele de patrunjel si coriandru.
Se pune carnea in oala de la steamerul de cuscus. Se adauga verdeata, ceapa pastrata deoparte, taiata in jumatate, si restul de sofran. Se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna 150 ml ulei si 2 litri de apa peste carne si se fierbe incet 4 ore.
Se inmoaie semolina cu apa si se freaca in palme.
Se framanta cu grija semolina si se adauga ulei. Se continua cu frecatul in palme.
Se gateste semolina 1 ora in sita asezata deasupra oalei in care fierbe carnea, apoi se freaca granulele intre palme adaugand ulei si apa. Se repeta procedeul de frecare de 6 ori.
Se aranjeaza apoi semolina pe o farfurie, deasupra sa se asaza mixtura de ceapa, apoi carnea. Lichidul din oala cu carne se serveste separat, ca sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.