Couscous egiptean cu miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Couscous egiptean cu miel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g carne de miel, fara os, taiata cubulete 400 g couscous 2 morcovi taiati bucatele 2 rosii 1 ceapa tocata 1 ceapa taiata rondele subtiri 1/2 varza taiata fideluta 1 vanata taiata bucatele 200 g dovleac taiat bucatele 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat 1 lingurita seminte de coriandru sofran pudra 100 g unt ulei de masline sare piper negru macinat patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se dau in clocot, intr-o oala, 4 cani de apa, la foc mediu; se adauga carnea, putina sare si piper, 1 ceapa tocata, varza si jumatate din unt. Dupa 10 minute se adauga cealalta ceapa, ardeiul iute si semintele de coriandru. Se acopera si se fierbe incet timp de 45 de minute, dupa care se adauga sofranul si se amesteca bine.
Intre timp, se clateste si se scurge couscous-ul. Se pune apoi intr-un castron, se adauga 1 lingura de ulei si putina sare. Se amesteca bine si se lasa sa stea 30 de minute.
Se modeleaza couscous-ul sub forma de bilute si se pun intr-o sita, ca sa se scurga excesul de couscous.
Se foloseste un couscous steamer sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, plina cu apa clocotita, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu fundul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala. Se fierbe couscous-ul in aburi, se adauga restul de unt si se amesteca bine. Se pune couscous-ul pe un platou, iar peste el se asaza carnea si legumele.
Se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.