Cousseila

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cousseila
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Termenul "cousseila" este creat din alaturarea cuvintelor "cuscus" si "paella" si este un fel de paella, preparata cu cuscus in loc de orez.
stelute
Ingrediente : 4 cotlete de miel 2 picioare de pui (pulpa + ciocanel), taiate bucati 2 medalioane de peste, taiate cubulete 8 creveti mari 3 calamari, curatati si taiati rondele 300 g scoici din cutie (fierte deja) 200 g semolina 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati 3 rosii, taiate cubulete 4 ardei iuti verzi, taiati rondele 2 linguri de pasta de rosii 7 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita de scortisoara pudra 1/2 lingurita de pudra de otetar mirositor (sumac) sare piper negru, macinat felii de lamaie, pentru ornat masline negre, curatate de samburi, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se rumenesc cotletele de miel si bucatile de pui in ulei incins, intr-o tigaie mare, timp de 5 minute. Se scot si se pun deoparte.
Se rumenesc cubuletele de peste, crevetii si inelele de calamari separat, cca. 5 minute fiecare. Se pun deoparte.
In aceeasi tigaie se caleste ceapa, la foc mediu, 2 minute, se adauga apoi usturoiul, rosiile si ardeii iuti. Se soteaza cateva minute si se adauga pasta de rosii. Se continua gatitul la foc mic. Se adauga un pahar de apa in mixtura si se fierbe incet 3 minute.
Se readuc in tigaie calamarii, pestele, crevetii, carnea de miel si de pui. Se asezoneaza cu sare, piper, scortisoara si pudra de otetar. Inainte sa dea in clocot, se scot deoparte crevetii si se pastreaza pentru ornat.
Se pregateste semolina umezind-o cu apa rece; se freaca bine intre degete, ca sa absoarba apa. Se obtine o pudra un pic umeda, cu cocoloase. Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala. Se pune apa in oala si se da in clocot; in sita de deasupra se rastoarna semolina, se acopera si se gateste in abur timp de 15 minute. Se presara semolina peste mixtura din cratita si se amesteca bine. Se adauga scoicile si se incalzeste totul. Se transfera mixtura pe un platou, se orneaza cu creveti, masline, felii de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.