Cozonac de Ziua Regilor

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Cozonac de Ziua Regilor
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Pe data de 5 ianuarie, copiii din Mexic primesc daruri pentru a marca zina in care cei trei magi (regi) din Biblie au adus daruri copilului Isus. Traditia cere ca in interiorul cozonacului sa fie ascunse o papusa si o boaba de fasole. Cel care gaseste papusa va fi gazda unei petreceri pe data de 2 februarie – o alta sarbatoare mexicana-, iar cel care se alege cu fasolea are obligatia sa aduca bauturile.
stelute
Ingrediente : 120 ml apa calduta 4 galbenusuri de ou 2 oua intregi 2 lingurite drojdie uscata 275 g faina 1/2 lingurita sare 50 g zahar 115 g unt 25 g unt topit, pentru glazura 225 g fructe si coji de citrice glasate si confiate 175 g zahar pudra + o cantitate pentru pudrat 30 ml smantana fructe glasate pentru decorat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca apa calduta cu drojdia, intr-in castronel, si se lasa la loc cald, pana ce mixtura se face spumoasa.
Se pun 150 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea si zaharul. Se adauga cele 2 oua si cele 4 galbenusuri.
Seadauga cele 115 g de unt impreuna cu mixtura de apa si drojdie si se amesteca bine ingredientele.
Se pun intr-un castron separat fructele si cojile de citrice, se adauga cele 50 g de faina ramase si se amesteca bine.
Se adauga mixtura de fructe si faina in castronul cu oua. Se amesteca pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se framanta aluatul 10 minute, pe o suprafata de lucru presarata cu faina.
Se modeleaza aluatul sub forma unei bile. Cu mainile presarate cu faina se face o gaura in centrul bilei si se largeste, cat sa se obtina un inel.
Se asaza inelul de aluat pe o foaie de copt unsa cu grasime si se acopera cu folie de plastic unsa cu putin ulei. Se lasa sa stea 2 ore intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge aluarul cu unt topit si se da la cuptor 30 de minute, pana cand a crescut frumos si este pufos.
Se amesteca intr-un castronel zaharul pudra si amantana. Dupa ce s-a racit, se stropeste cozonacul, in mod decorativ, cu acest amestec si se orneaza cu fructe glasate. Se pudreaza apoi cu zaharul pudra ramas.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.