Crap umplut cu nuci

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Crap umplut cu nuci
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg crap intreg, curatat, icrele se pun deoparte sare grunjoasa 175 ml ulei de nuca 700 g ceapa taiata fideluta 1 lingurita paprika 1/2 lingurita scortisoara 175 g miez de nuca tocat 3 fire de patrunjel tocata marunt 10 ml suc proaspat de lamaie 2 rosii taiate rondele 250 ml suc de rosii sare marina piper negru proaspat macinat mieji de nuca fire de fenicul (sau marar) pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : albaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se sareaza pestele in interior cu sare marina.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se caleste, impreuna cu paprika si scortisoara, circa 5 minute, pana se inmoaie.
Se curata icrele si se toaca; se adauga apoi impreuna cu nuca tocata in tigaie. Se gateste, amestecand permanent, 5-6 minute. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca inainte de a se adauga patrunjelul si sucul de lamaie. Se asezoneaza, dupa gust.
Se umple cavitatea pestelui cu jumatate din mixtura de ceapa. Se inchide burta crapului prinzand-o cu scobitori. Se pune restul de umplutura intr-un platou ceramic incapator si adanc si se asaza pestele deasupra. Se aranjeaza rondelele de rosie peste crap; se stropeste totul cu sosul de rosii.
Se pune platoul in cuptor si se coace 30-45 de minute, pana ce pestele este rumenit si foarte fraged. Se transfera pestele pe un platou mare. Se arunca scobitorile inainte de a servi crapul umplut presarat cu mieji de nuca si fire de fenicul.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.