Crema de ananas

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Crema de ananas
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 350 g ananas proaspat, curatat de coaja si tocat 150 g zahar tos ultra fin 4 oua, batute 60 ml zahar granulat 1 limeta, sucul de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune ananasul intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure. Se rastoarna piureul intr-o craticioara, pe flacara mica, si se adauga zaharul. Se gateste 5 minute, pana ce mixtura isi reduce volumul cu o treime. Consistenta ei trebuie sa fie groasa, dar nu ca a unui jeleu, deci se poate adauga putina apa daca este prea groasa. Se transfera aapoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara un sos caramel punand zaharul granulat intr-o cratita, pe foc mediu. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze la marginile cratitei, se scutura cratita, dar nu se amesteca cu spatula sau alt obiect. Se ia cratita de pe foc imediat ce zaharul s-a topit iar caramelul s-a facut brun-auriu. Se adauga sucul de limeta, iar caramelul va stropi in primele momente, dar se va opri. Se imparte sosul caramel intre cele 6 forme individuale, care se rasucesc si se intorc ca peretii lor sa fie uniform acoperiti cu lichid.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se adauga ouale la mixtura racita de ananas; se imparte amestecul intre cele 6 forme. Se pun formale pe o tava de copt in care se toarna apa; aceasta trebuie sa formeze un strat care sa ajunga la jumatatea inaltimii formelor. Se acopera tava cu folei si se coace crema 45 de minute, pana se incheaga. Se lasa sa se raceasca.
Se scoate crema din forme desprinzand-o cu lama unui cutit subtire, acoperind forma cu o farfurie (cea in care se va servi) si rasturnand-o rapid ca sa nu curga sosul.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.