Creme Brulee in stil creol

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Creme Brulee in stil creol
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 galbenusuri de ou 670 g zahar alb 2 1/2 cani smantana 1 lingura extract de vanilie 3 linguri zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 120 °C.
Cu un mixer la viteza medie, se bat ouale si zaharul alb, intr-un castron. Se pun apoi deoparte.
Intr-o cratita, se da smantana in clocot, se ia de pe foc si se adauga la mixtura de zahar, amestecand continuu. Se adauga vanilia si se continua amestecarea pana ce se raceste mixtura. Se toarna apoi in forme de sufleu sau budinca.
Se asaza formele intr-o cratita mare si se adauga apa intr-un strat inalt cat jumatate din inaltimea formelor. Se da la cuptor 50 de minute, apoi se scot formele din cratita si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se dau apoi la frigider.
Se presara zaharul brun peste crema, in mod egal in fiecare forma. Se pun formele pe o tava captusita cu hartie pergament si se dau la cuptor pana ce se topeste zaharul de deasupra, formand o crusta inchisa la culoare (atentie, nu trebuie sa se arda!).
Se racesc apoi din nou pana ce sunt servite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.