Creveti Bayou

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti Bayou
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 24 de creveti medii, curatati de cochilie si se vinisoare, dar cu cozi 2 linguri ulei de masline 4 lingurite ceapa tocata 2 lingurite usturoi tocat 1 lingurita piper rosu zdrobit 3 linguri coniac 1/2 cana vin alb sec 1/2 lingurita sos Worcestershire 1 lamaie, zeama de la 1 lingurita frunze proaspete de rozmarin 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb macinat 1/4 lingurita piper de Cayenne 4 linguri unt moale cateva felii de lamaie, pentru garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc iute si se soteaza 3 minute ceapa, usturoiul si piperul rosu. Se adauga apoi ceevetii si se gatesc, intorcandu-i o data, cca. 3 minute. Se adauga coniacul, se amesteca rapid; se scot crevetii din tigaie si se pastreaza la loc cald.
Se adauga restul ingredientelor in tigaie (cu exceptia untului) si se fierbe, la foc mic, pana ce se evapora o treime din sos, cca. 10 minute. Se adauga apoi, amestecand, untul.
Se readuc crevetii in tigaie si se gatesc 3-4 minute, amestecand ocazional.
Se orneaza cu felii de lamaie si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.