Creveti creoli cu sos Remoulade

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Creveti creoli cu sos Remoulade
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg creveti medii 1 catel mare de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru macinat mare 1 lingurita sare salata verde taiata fasiute 8 felii de rosie felii de lamaie, pentru garnisit masline negre, pentru garnisit sos Remoulade in stil creol (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun crevetii intr-o oala cu in apa, cat sa fie acoperiti. Se adauga usturoiul, piperul negru si sarea. Se da in clocot la foc mediu; se fierb crevetii cca. 1 minut, se ia oala de pe foc, se scurg crevetii si se lasa sa se raceasca. Se curata crevetii.
Se adauga crevetii in sosul Remoulade, se amesteca bine si se pun in frigider, minim 1 ora.
Cand se servesc, se aranjeaza salata verde pe 8 farfurii individuale; peste salata se asaza o felie de rosie. Se adauga apoi crevetii cu sos si se orneaza cu masline negre si felii de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Remoulade in stil creol
Ingrediente : 2 linguri mustar 1 lingura otet de vin rosu sare piper negru macinat 1 cana ulei de masline 1 lingura boia iute 1/2 cana frunze de telina tocata 1 cana ceapa verde tocata 1 lingurita usturoi tocat 1/2 cana patrunjel proaspat tocat 2 linguri hrean proaspat, tocat 1/4 lingurita piper de Cayenne 2 linguri zeama de lamaie
Indicatii : Se combina mustarul cu otetul, sarea si piperul negru intr-un castron, amestecandu-le cu un tel. Se adauga treptat uleiul de masline, amestecand constant. Se adauga in sosul obtinut celelalte ingrediente.