Creveti crocanti cu susan

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti crocanti cu susan
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o gustare foarte populara in Thailanda. Crevetii se pot servi si cu alt fel de sos, de pilda cu sos thailandez pentru fructe de mare, care se gaseste si in supermarketurile noastre.
stelute
Ingrediente : 115 g faina care creste singura 3 linguri de seminte de susan, prajite fara ulei 1 lingurita de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 1 lingura de sos de peste 150 ml apa ulei pentru prajit 20 creveti mari, cruzi, decorticati cu exceptia coditei sos de ardei iute, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron faina cu semintele de susan. Se pun intr-un castron pasta de curry, sosul de peste si apa si se amesteca pana se obtine un lichid omogen. Se adauga lichidul in castronul cu faina, treptat, amestecand constant, pana se obtine un aluat gros.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare. Tinand crevetii de codita, se inmoaie in aluat, unul cate unul, apoi li se dau drumul cu grija, in uleiul incins. Se prajesc 2-3 minute, pana se rumenesc si se fac crocanti. Se scurg pe prosoape de hartie si se servesc cu sos de ardei iuti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.