Creveti cu ardei iute si sos de ciocolata

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Creveti cu ardei iute si sos de ciocolata
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 creveti mari 1 lingura de faina cu putina sare 1 lingura de vin sec 1 portocala mare, zeama de la 15 g ciocolata amaruie, tocata 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se curata crevetii, lasand doar coada intacta. Se face o taietura adanca pe spinarea fiecarui crevete si se scoate cu grija intestinul de culoare neagra. Se desfac apoi crevetii, despicandu-i cu grija de la coada spre cap, fara sa fie taiati complet. Se apasa apoi crevetii, ca sa se aplatizeze. Se sareaza si se pipereaza; se pun deoparte.
Intr-o craticioara, se incalzesc la foc mic vinul si zeama de portocala. Cand mixtura este fierbinte, se ia de pe foc si se adauga ciocolata, amestecand continuu, pana se dizolva complet.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se soteaza 2 minute, la foc mediu. Se scot apoi cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga crevetii in tigaie, cu partea cu despicatura in jos, si se prajesc 2-3 minute, pana se rumenesc, dar pastreaza inca marginile roz. Se intorc si se mai prajesc alte 2 minute.
Se adauga apoi mixtura de usturoi, ghimbir si ardei iute si se amesteca; se toarna deasupra sosul de ciocolata si se lasa 1 minut, pana ce totul este fierbinte. Se potrivesc crevetii de sare si piper si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.