Creveti cu crusta de seminte de susan

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu crusta de seminte de susan
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ou mare 1/2 cana seminte de susan 2 linguri faina 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat 1/4 lingurita amestec 5 arome (vezi reteta mai jos) 12 creveti mari (cca. 500 g), curatati 3/4 cana ulei de arahide taitei cu susan, ca garnitura (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Intr-un castronel se bate oul cu 1 lingura de apa.
In alt castronel se amesteca semintele de susan, faina, sarea, piperul si amestecul Chinese five spice powder. Se dau crevetii prin oul batut, apoi prin mixtura de seminte de susan.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se prajesc crevetii pana ce se rumenesc, 3-4 minute pe fiecare parte. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se servesc pe un pat de taitei cu susan.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Taitei cu susan
Ingrediente : 10 catei de usturoi 8 cm bucata ghimbir tocata 1/2 cana pasta de susan 1/2 cana + 2 linguri ulei de susan 1/2 cana vin de orez 1/2 lingurita pasta de ardei iute 1/4 cana miere 1/4 cana suc de limeta 6 linguri zeama de carne de pui 125 g taitei de orez ceapa verde taiata bucati, pentru ornat frunze de coriandru tocate, pentru ornat
Indicatii : Se amesteca usturoiul, ghimbirul, pasta de susan, 1/2 cana ulei de susan, vinul de orez, pasta de ardei iute, mierea, sucul de limeta si zeama de carne intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Se transfera intr-un castron, se asezoneaza cu sare si se lasa deoparte.
Se da in clocot o oala cu apa si putina sare si se fierb taiteii timp de 5 minute. Se scurg si se transfera intr-un castron. Se adauga cele 2 linguri de ulei de susan ramase si se amesteca bine. Se impart taiteii pe farfuriile individuale si se stropesc cu sosul preparat la inceput. Se presara deasupra ceapa verde si frunze de coriandru.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.