Bucatarie etnica :
dominicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 30 minute
Indicatii :
Se curata crevetii de cochilie si vinisoare, lasand cozile intacte. Se combina sucul de limeta, vinul, usturoiul, sarea si piperul intr-un castron. Se adauga crevetii si se amesteca bine, astfel ca sa fie umeziti de mixtura. Se acopera castronul si se lasa la frigider 1 ora. In alt castron, se amesteca miezul de nuca de cocos si coriandrul. Se scot crevetii din marinata, se sterg cu prosoape de hartie; marinata se arunca. Se pune faina intr-o punga de plastic solida, se adauga apoi crevetii, se inchide punga si se scutura bine, astfel incat crevetii sa fie acoperiti uniform de un strat de faina. Se scot crevetii din punga si se scutura ca sa se indeparteze excesul de faina. Se inmoaie apoi crevetii in ouale batute, apoi se tavalesc prin amestecaul de miez de nuca de cocos; se preseaza in amestec ca sa adere bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc crevetii, in transe daca este nevoie, timp de 1-2 minute, pana se rumenesc. Se servesc fierbinti ornati cu feliute de limeta.