Creveti cu nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti cu nuca de cocos
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 12 creveti mari (jumbo) 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri miez de nuca de cocos deshidratat 2/3 cana frunze de ceapa verde tocate 2/3 cana lapte 2 oua batute sare piper negru macinat ulei, pentru prajit felii de lamaie sau de lamaie verde, pentru ornat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata crevetii, lasand cozile intacte, apoi se face o incizie si se indeparteaza vinisoara neagra. Se desfac crevetii pe despicatura, cat sa aiba, astfel desfacuti, forma unui fluture. Se clatesc cu apa rece si apoi se usuca cu prosoape de hartie.
Se amesteca usturoiul cu zeama de lamaie, sare si piper, intr-un castron; se adauga apoi crevetii si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat 1 ora.
Se amesteca miezul de nuca de cocos cu ceapa verde tocata, intr-un vas separat; in doua castronele separate se pun laptele si ouale batute.
Se inmoaie crevetii in lapte, apoi in ou si, in final, in mixtura de cocos.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc crevetii 1 minut, pana devin aurii. Se scot si se scurg pe prosoape de hartie. Se servesc fierbinti, ornati cu feliute de lamaie si patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.