fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu orez si lapte de cocos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
120 g ciuperci shiitake uscate
2 linguri de ulei de alune
6 cepe verzi, tocate
55 g miez de nuca de cocos, deshidratat
1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat
225 g orez jasmine
150 ml bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
400 ml lapte de cocos
350 g creveti, fierti si decorticati
6 fire de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se pun ciupercile intr-un castron si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 30 de minute. Se scurg, se indeparteaza tulpinile si se feliaza palariile.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se stir-fry 2-3 minute ceapa verde, miezul de nuca de cocos si ardeiul iute. Cand ceapa se rumeneste putin, se adauga ciupercile si se continua 3-4 minute.
Se adauga orezul si se stir-fry 2-3 minute, apoi se adauga bulionul si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se adauga laptele de cocos. Se fierbe orezul incet, timp de 10-15 minute, pana ce se face fraged. Se adauga crevetii si busuiocul si se lasa 1-2 minute, pana se incing.
Se serveste mancarea imediat.
Taguri :
ciuperci shiitake, ulei de alune, ceapa verde, nuca de cocos, ardei iute, orez jasmine, bulion de peste, cocos, creveti, busuioc
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.