Ingrediente :
250 g orez alb, cu bob lung
500 g tomatillos din cutie, bine scurse
1 legatura de frunze de coriandru proaspete
1 ceapa, tocata
3 ardei iuti poblano, sau alti ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati
3 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
500 g creveti, decorticati
300 ml zeama (supa) de peste
4 linguri de vin alb sec
sare
ceapa verde, taiata rondele, pentru ornat
frunze de salata verde, pentru servit
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se pune orezul intr-un castron; peste el se toarna apa clocotita, cat sa-l acopere. Se lasa sa stea 20 de minute, dupa care se scurge. Se pun tomatillos intr-un blender si se proceseaza pana se fac o pasta omogena. Se toaca jumatate din coriandru si se adauga in blender impreuna cu ceapa, ardeii iuti si usturoiul. Se proceseaza pana se omogenizeaza perfect. Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga orezul si se prajeste 5 minute la foc mediu, pana ce tot uleiul este absorbit. Se amesteca ocazional pentru a preveni lipirea. Se adauga in cratita mixtura de tomatillos, crevetii, supa si vinul. Se acopera cratita si se fierbe totul incet 20 de minute, pana cand tot lichidul a fost absorbit. Se amesteca ocazional si se mai adauga apa daca orezul se lipeste de cratita. Se potriveste de sare, apoi se serveste mancarea presarata cu frunze de coriandru, ceapa verde si foi de salata.