Creveti cu sos picant

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu sos picant
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Crevetii se pot servi alaturi de taitei de orez, sau de grau.
stelute
Ingrediente : 1 kg creveti proaspeti, decorticati (se lasa cozile intacte) 6 linguri de ulei de alune 2 cepe medii, tocate 300 g muguri de fasole 4 linguri de busuioc, tocat 2 linguri de coriandru proaspat, tocat 2 lingurite de sambal oelek (sau alta pasta de ardei iuti) 4 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras 2 linguri de vin de orez 1 lingurita de ulei de susan brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina intr-un blender busuiocul cu coriandru, 4 linguri d eulei, sambal oelek, usturoi, ghimbir, vin de orez si ulei de susan. Se proceseaza pana ce se obtine o pasta omogena.
Se combina intr-un castron mare crevetii cu aceasta pasta de condimente.
Se incinge restul de ulei intr-un wok si se prajeste mixtura de creveti pana ce crevetii se fac fragezi si roz la culoare. Se adauga mugurii de fasole si se amesteca bine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.