Creveti in aluat crocant

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti in aluat crocant
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 16 creveti mari, prefierti, decorticati, doar coada intacta 1 limeta, sucul de la 4 linguri de sos de ardei iute 16 foi wonton ulei de alune, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pun crevetii intr-un castron de sticla, se adauga suscul de limeta si se amesteca bine. Se lasa la marinat, la rece, timp de 30 de minute.
Se intinde putin sos de ardei iute pe o foaie wonton. Se asaza un crevete, pe diagonala, lasand codita in afara. Se impatureste coltul de jos al foii wonton peste crevete, urmatorul colt se indoaie peste capul crevetelui nsi apoi se ruleaza crevetele in foaia wonton, astfel ca intreg corpul sa fie “ambalat’, doar codita ramanand in afara. Se repeta operatia cu toti crevetii.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc crevetii, in transe, pana ce sunt crocanti si rumeniti. Se servesc cu sos thailandez pentru fructe de mare, care se gaseste in supermarketuri.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.