Creveti in sos crema de lapte de cocos si alune

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti in sos crema de lapte de cocos si alune
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 130 g firimituri de paine alba, proaspete 100 ml lapte de cocos 30 de creveti mari (king prawns) proaspeti, circa 900 g in total 400 ml zeama (supa) de peste 2 rosii mari, tocate 1 ceapa taiata in patru 130 g creveti uscati 3 linguri ulei de palmier (sau alt ulei) 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 2 catei de usturoi pisati 25 g radacina de ghimbir, data prin razatoare 75 g alune prajite 50 g alune caju 4 linguri smantana de cocos 1 limeta, sucul de la sare piper negru proaspat macinat frunze proaspete de coriandru, tocate ulei de ardei iute (sau sos de ardei iute), pentu servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun firimiturile intr-un castron si se adauga laptele de cocos. Se lasa firimiturile sa se inmoaie timp de cel putin 30 de minute. Se face apoi un piureu, folosind un blender, si se pune deoparte.
Se decorticheaza crevetii proaspeti si se pun deoparte, la rece. Se pun carapacele intr-o oala si se adauga zeama de peste si rosiile. Se dau in clocot, apoi se fierb incet, la foc mic, 30 de minute. Se scurge supa intr-un castron, presand carapacele de creveti pe sita, cu o lingura de lemn, ca sa se extraga maximul de gust. Se pastreaza lichidul, dar se arunca carapacele.
Se pun ceapa, ardeii iuti si crevetii uscati intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piureu omogen. Se transfera piureul intr-o cratita mare si se adauga uleiul. Se gateste la foc foarte mic timp de 5 minute. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se mai gateste 2 minute.
Se macina alunele intr-un blender pana ce se transforma intr-o pudra fina. Se adauga in cratita si se gateste inca 1-2 minute.
Se adauga in cratita piureul de firimituri si lapte de cocos impreuna cu supa si se da totul in clocot. Se micsoreaza flacara si se continua gatitul, amestecand constant, 6-8 minute, pana ce supa se face groasa.
Se adauga smantana de lapte de cocos, sucul de limeta si crevetii. Se gateste 3 minute, amestecand, pana ce crevetii sunt facuti iar supa (vatapa) este foarte groasa. Daca este necesar, se mai adauga putina apa. Se asezoneaza cu sare si piper negru.
Se servesc crevetii imediat, presarati cu frunze de coriandru si cu cateva picaturi de ulei sau sos de ardei iute. Orezul alb fiert este o garnitura excelenta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.