Creveti mari prajiti in sos picant

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti mari prajiti in sos picant
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Crevetii mari (king) sunt scumpi, dar extrem de apreciati si sunt gatiti, cel mai adesea, in asa fel incat sa absoarba aromele si gustul condimentelor, dar, in acelasi timp, sa-si pastreze textura ferma.
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de alune 450 g creveti king cruzi, curatati de vinisoarele negre, dar lasati cu cochilie 2 lingurite radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 1 lingurita usturoi tocat marunt 1 lingura ceapa verde tocata 2 linguri sos de ardei iuti si fasole 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sos de soia light 1-2 linguri zeama de carne de pasare (sau preparata cu cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul si se prajesc crevetii la foc iute, amestecand continuu, timp de 4 minute. Se aranjeaza crevetii pe partile laterale ale wok-ului, iar in mijloc se adauga ghimbirul si usturoiul si se prajesc, amestecand, pana ce incep sa-si elibereze aromele. Se adauga atunci ceapa verde si sosul de ardei iuti si fasole. Se amesteca, apoi se incorporeaza crevetii in aceasta mixtura.
Se micsoreaza putin flacara si se adauga vinul Shiaoxing, zaharul, sosul de soia si zeama de carne. Se acopera wok-ul si se gateste 1 minut. Se servesc crevetii imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.