Creveti Tandoori

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti Tandoori
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
In mod traditional, ar trebui gatiti in cuptoare de pamant, numite „tandoor”. Se pot prepara insa si in casa, sub grill-ul din cuptor.
stelute
Ingrediente : 10-12 creveti jumbo, decorticati si curatati 8 linguri unt 2 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita sare 1 lingurita boabe de coriandru, macinate 1 lingurita seminte de chimion, macinate frunze proaspete de coriandru, tocate marunt cateva picaturi de colorant rosu 8 foi de salata, pentru servit 1-2 ardei iuti verzi, tocati marunt, pentru servit 1 lamaie, taiata feliute, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun crevetii intr-un vas termorezistent.
Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga ghimbir, usturoi, boia, sare, coriandru macinat, chimion, frunze de coriandru si colorant rosu. Se amesteca cu grija pana ce mixtura de unt este omogena si colorata in rosu aprins.
Se ung crevetii cu mixtura de unt, dupa care se frig sub grill timp de 10-12 minute, intorcandu-i o singura data.
Se servesc asezati pe un pat de foi de salata si garnisiti cu ardei iute verde tocat si cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.