Creveti uscati

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Creveti uscati
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Este un mod economic de a gati crevetii. Puteti cumpara crevetii uscati de la magazinele cu produse asiatice, sau puteti inlocui crevetii uscati cu o cantitate dubla de creveti proaspeti, sau decongelati.
stelute
Ingrediente : 200 g creveti uscati 300 ml ulei 2 cepe medii, feliate 3 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate marunt 3 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1/4 lingurita de curcuma 1 lingurita de sare 1 lingurita de boia iute, plus o cantitate pentru ornat 2 linguri suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie crevetii 2 ore intr-un castron cu apa rece. Se scurg crevetii si se spala sub jet de apa rece. Se scurg din nou cu grija.
Se incing 150 ml ulei intr-o cratita mare. Se adauga feliile de ceapa, 2 dintre ardeii iuti verzi si jumatate din frunzele de coriandru; se prajesc pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca.
Se adauga ghimbirul, usturoiul, curcuma, sarea, boiaua si sucul de lamaie si se prajesc alte 2 minute, la foc mic. Se pune amestecul deoparte.
Se incinge uleiul ramas intr-o cratita separata. Se adauga crevetii si se prajesc pana ce se fac crocanti, amestecand ocazional.
Se adauga crevetii prajiti in cratita cu ceapa si se amesteca cu grija. Se aduce pe foc cratita cu ceapa si creveti si se mai gateste mixtura timp de 3-5 minute.
Se transfera mancarea intr-un castron sau platou adanc, se orneaza cu boia si se serveste cu paine chapati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.