Crochete de cod

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Crochete de cod
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 kg fileu de cod, fara piele 1/2 kg piure de cartofi 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate 1/2 cana lapte 1 cana branza feta rasa 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 3 oua, batute piper, dupa gust sare, dupa gust faina pesmet 1 lamaie feliata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 25 minute
Indicatii :

Se lasa fileul de peste in apa rece, timp de 24 ore. Se scoate din apa, se scurge, se transfera intr-o cratita si se piseaza cu furculita. Se adauga piureul, untul, laptele, coriandrul, nucsoara sarea si piperul. Se amesteca totul usor si se pune pe foc mic. Se lasa pana ce totul capata o consistenta gelatinoasa.
Se ia vasul de pe foc si se adauga un ou intreg, un galbenus si branza. Se acopera vasul si se lasa la frigider timp de 2-3 ore.
Dupa ce s-a racit bine, se prepara crochetele si se dau prin faina, apoi prin ou (se bate oul ramas plus albusul de le cel de-al doilea ou impreuna cu o lingura de ulei de masline) si, in final, prin pesmet.
Se prajesc in uleiul incins cca. 5-10 minute pana se rumenesc. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde, ornate cu felii de lamaie si patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.