Crostata cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Crostata cu branza
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 350 g faina 15 g drojdie proaspata 1 lingura ulei de masline extra virgin sare 400g branza moale (ex: Fontina)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 35 minute
Indicatii :

Se dizolva drojdia in putina apa calduta. Se face o scobitura in movilita de faina turnata pe masa de lucru. In scobitura, se toarna drojdia dizolvata, sarea si uleiul. Se framanta aluatul adaugand apa calda pana acesta devine moale si elastic. Se acopera cu o carpa umeda si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de aproximativ 2 ore.
Dupa ce si-a dublat volumul, se imparte in doua, se mai framanta putin si se intinde formand 2 blaturi rotunde groase. Se unge o tava cu ulei de masline si se asaza unul din blaturi. Se presara deasupra branza taiata in felii subtiri, apoi se intinde cel de-al doilea blat. Se lipesc pe margini cele 2 blaturi. Se toarna deasupra putin ulei, se inteapa usor suprafata cu o furculita. Se coace in cuptorul incalzit dinainte la temperatura de 250°C, 20 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.