Crostini cu fasole cannellini

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Crostini cu fasole cannellini
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
In loc de fasole cannellini, se pot folosi alte tipuri de fasole la cutie, cum ar fi flageolet sau fasole untoasa, sau naut. De asemenea, in loc de cimbru se poate folosi busuioc, oregano, arpagic, salvie sau patrunjel.
stelute
Ingrediente : 2 lingurite de ulei de masline extra virgin 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, pisat 1 cutie fasole cannellini, circa 400 g, scursa si spalata 2 linguri crème fraiche (sau smantana) 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 bagheta subtire, circa 250 g 3 rosii taiate rondele subtiri sare si piper ruccola sau verdeturi aromate proaspete, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 22 crostini Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mica, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic circa 10 minute, pana se inmoaie, amestecand ocazional.
Intre timp, se pune fasolea cannellini intr-un castron si se sfarama cu o furculita. Se ia de pe foc tigaia cu ceapa si usturoi si se amesteca acestea cu piureul de fasole, cimbru si crème fraiche. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa preferinta, si se amesteca bine. Se pastreaza mixtura la cald pana ce se prepara painea prajita.
Se incalzeste la maxim grill-ul cuptorului. Se taie colturile crocante ale baghetei si se dau deoparte, dupa care se taie painea in 22 de felii egale, fiecare de circa 1,5 cm grosime. Se prajesc feliile pe ambele parti, sub grill.
Se unge fiecare felie cu un strat gros de piure de fasole, deasupra se asaza o rondela de rosie si se garniseste cu frunze de ruccola sau cu fire de verdeturi aromate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.