Curry de ardei, cartofi si ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de ardei, cartofi si ceapa
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 2 cepe rosii, feliate 2 catei de usturoi, tocati marunt 5 cm bucata de ghimbir, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 lingura de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 225 g cartofi, curatati si taiati cubulete, fierti 5 minute si scursi 2 ardei grasi rosii, curatati si taiati cubulete 300 ml bulion de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 1 lingurita de sare 4 linguri de coriandru proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute timp de 2-3 minute. Se adauga pasta de curry si se continua, la foc mic, gatind-o 2-3 minute, amestecand frecvent.
Se adauga cartofii, ardeii, bulionul si sarea si se continua gatitul 3-4 minute, pana ce toate legumele sunt fragede.
Se adauga coriandrul tocat si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.