Curry de branza si spanac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de branza si spanac
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Aceste curry vegetarian este plin de proteine si fier. Se serveste ca garnitura la curry-urile cu carne, sau ca parte a unui meniu vegetarian. Paneer (panir) este o branza tipica pentru Asia de sud-est si Persia, si este preparata prin coagularea laptelui de vaca cu lamaie, fara adaus de sare. Se poate substitui cu tofu tare, care are aceeasi consistenta si textura.
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana ulei 200 g branza paneer, taiata cubulete (vezi reteta mai jos) 3 rosii, taiate felii 1 lingurita de seminte de chimion macinate 1 1/2 lingurita boia iute 1 lingurita sare 400 g frunze de spanac, proaspat sau decongelat 3 ardei iuti verzi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga cubuletele de paneer si se prajesc, amestecand ocazional, pana se rumenesc. Se scot din tigaie cu o spumiera si se pun la scurs, pe prosoape de hartie.
Se adauga rosiile in uleiul ramas in tigaie si se gatesc, amestecand viguros, timp de 5 minute. Se adauga chimionul, boiaua si sarea si se amesteca bine. Se adauga in tigaie si spanacul si se gateste la foc mic, timp de 8-10 minute.
Se adauga ardeii iuti verzi si branza paneer si se gatesc, amestecand, 2 minute.
Se transfera mancarea pe farfurii individuale si se serveste fierbinte, cu paine puri sau cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Paneer
Ingrediente : 1 litru de lapte 2 linguri suc de lamaie
Indicatii : Se da in clocot laptele intr-o oala mare, apoi se micsoreaza flacara si se adauga sucul de lamaie; se continua fierberea amestecand continuu pana ce laptele se ingroasa si incepe sa coaguleze.
Se scurge laptele coagulat printr-o sita fina. Se pune deoparte, sub o greutate, timp de 90-120 de minute, pentru a se presa intr-o forma groasa de 2-3 cm. Odata intarita, paneer poate fi taiata, intocmai ca branza obisnuita, in ce forma doriti.